Apenstaartjesmaatjesdag juni 2008

 Apenstaartjesmaatjesdag
 

Op vrijdag 6 juni 2008 was ’t dan zover: ruim 30 gezinnen van forumleden togen in de namiddag vol verwachting richting Apeldoorn om daar op uitnodiging van de Apenheul de ‘Apenstaartjesmaatjesdag’ te komen meebeleven.

 
www.apenstaartjesmaatjesdag.nl


 

De ‘Dreamnight at the Zoo’ wordt ieder jaar georganiseerd door alle Nederlandse en ook veel buitenlandse dierenparken en dierentuinen wereldwijd op de eerste vrijdag van juni (noordelijk halfrond) en de eerste vrijdag van januari (zuidelijk halfrond.) Op deze dagen zijn de dierentuinen en dierenparken ’s avonds speciaal geopend voor gezinnen met een gehandicapt of chronisch ziek kind.

                  http://www.dreamnightatthezoo.nl/Dutch/index_NL.htm

Na aankomst in de Apenheul werden we begroet door de burgemeester van de Apenheul die ons persoonlijk welkom heette en alle kinderen kregen een speurtocht door het park met opdrachten bij posten waar stempels te verdienen waren. Bij de posten moesten ze allerlei dingen voelen, ruiken en doen die met apen & dieren te maken hadden.

Na een rondje in de draaimolen zijn we het park gaan verkennen. Veel apen waren nog wakker en sommige werden nog gevoerd waar we nog van mee konden genieten. De kleine aapjes liepen los en kwamen héél dichtbij.

Groot was de verrukking bij veel kinderen toen ze ontdekten dat de politie, ambulancedienst, marechaussee en leger waren uitgerukt met hun rijdende materieel en dat de kinderen op echte politiemotoren, in politiewagens, ambulances en in een echte tank mochten klimmen. Er was schminken, karaoke en er waren broodjes hamburger, ijsjes en pannenkoeken. Kortom: een groot kinderfeest!

De forumleden konden elkaar herkennen aan naambadges en veel leden hebben elkaar getroffen, voor ’t eerst ontmoet of lekker bij gekletst. Het was druk en de avond was kort dus niet iedereen heeft elkaar ‘live’ gezien maar achteraf zijn op ’t forum nog volop foto’s en verhalen uitgewisseld.

Kortom: we hebben er volop van genoten! Het weer was perfect, de organisatie was subliem en de verrassingen geweldig! Namens alle kinderen en onze leden een heel groot compliment en hartelijk bedankt voor de Apenheul!