De ontmoetingsdag van 21 oktober 2012 “Schuitje varen, theetje drinken”

De ontmoetingsdag van 2012 is mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren, die hetzij in natura, hetzij financiëel deze dag ondersteund hebben.

 

Schuitje varen, theetje drinken

Belhamels aan de overtoom

Op zondag 21 oktober 2012 was het dan zo ver, voor het zevende jaar op rij organiseerden wij weer een evenement voor onze forumleden. Vorig jaar een cursus voor alleen de ouders maar dit jaar waren we weer met vele gezinnen en daarmee is de zesde gezinsontmoetingsdag een feit. En wat een geslaagde dag was het.

   

Zilvermeeuw II

Na het inschepen van zo’n honderd ouders, kinderen en begeleiders, rolstoelen en buggy’s vertrok de Zilvermeeuw II rond 11 uur vanuit Drimmelen voor een twee uur durende vaartocht door de prachtige Brabantse Biesbosch. Het weer was wel wat grauw maar dat mocht de pret niet drukken. De Zilvermeeuw II heeft twee overdekte verdiepingen en het was gelukkig droog en niet koud, zodat we ook buiten konden genieten van het uitzicht. We verwelkomden alle gezinnen met koffie, thee of limonade en met overheerlijk gebak, met dank aan meesterbakker Van Iersel uit Tilburg. Later was er een broodjeslunch aan boord tiptop verzorgd door de mensen van rederij De Zilvermeeuw. Aan boord konden de ouders gezellig bijpraten of kennismaken met elkaar want voor alle kinderen die extra zorg en toezicht nodig hebben, mochten zij een vertrouwde begeleider of zorgverlener meebrengen.

   

Contactclown

Aan boord werden kinderen vermaakt door klungelclown Blokkie. Ramon Blok heeft als contactclown veel ervaring met (ernstig) gehandicapte kinderen en dat was goed te merken. Want juist zij kregen een-op-een aandacht en konden zo zijn fratsen meebeleven. En met de broertjes en zusjes is Blokkie op dek 2 nog allerlei fratsen gaan uithalen. Of was het meer andersom?

   

Dromenquilts

Tot ieders grote verrassing was er voor alle kinderen met epilepsie een bijzonder cadeau. Twee afgevaardigden van Stichting Jopie’s Dromenquilts waren geheel belangeloos aanwezig op de Zilvermeeuw om alle kinderen een zorgvuldig uitgezochte prachtige dromenquilt cadeau te doen. Prachtige quilts in alle kleuren van de regenboog, in hun lievelingskleur of de kleur van hun kamer, lieve quilts, plaatjesquilts, stoere quilts. Vele vlijtige handen hebben hard gewerkt om deze quilts te maken en wij bedanken Stichting Jopie’s Dromenquilts dan ook van harte namens alle ouders en kinderen voor dit prachtige gebaar.

     

Belhamels

Na het afmeren in Drimmelen trok een lange stoet auto’s en busjes door het pittoreske Lage Zwaluwe, op weg naar speelparadijs De Belhamel. Daar hebben de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de binnen- en buitenspeeltuin: klimmen, klauteren, glijden, springen op het springkussen en de trampolines, draaien in de draaimolen, zweven aan de kabelbaan, rijden in skelters en andere voertuigen.

   

Belevingstheater

Voor veel van de (meervoudig) gehandicapte kinderen waren al die prikkels en herrie wat teveel van het goede. Voor hen was er in een aparte zaal belevingstheater door Siil&Co. Kijken, voelen, ruiken, proeven, horen, alle zintuigen werden geprikkeld en voor ieder kind was er persoonlijke aandacht om te kunnen genieten. Een feest voor alle zintuigen, een dik uur ervaren en verwonderen.  Dames van Siil&Co, grote klasse, jullie maakten er ook voor deze groep kinderen een feest van!

   

Friet met frikadellen

Aan het eind van de middag hebben we de dag afgesloten met een friet- en snackbuffet. Dat ging er natuurlijk goed in. De friet was bijna niet aan te slepen, kroketten, frikadellen, kaassouflé’s, sla, kortom: er was voor elk wat wils. Voor de kinderen die een ketogeen dieet volgen, heeft Thijsfood BV weer gezorgd voor suikervrije limonadesiroop en dankzij onze sponsors konden we iedereen ook voorzien van consumptiebonnen voor koffie, thee, dranken en ijsjes.

   

Zo vertrouwd

Het is heerlijk om te zien hoe ouders en kinderen, zowel broertjes en zusjes als kinderen met en verstandelijke of meervoudige handicap, in zo korte tijd vertrouwd zijn met elkaar. “Het voelt als een warm bad”, aldus een van de ouders die er voor de eerste keer bij was. Het is fijn om eens niet de enige te zijn met een kind met een handicap maar een van de vele, om omringd te worden door ouders en kinderen voor wie dit ‘normaal is’, die niet naar je kind staren, niet je broertje of zusje aangapen. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze bijzondere dag, financieel, in ‘natura’ of met hun inzet: namens alle ouders en kinderen héél hartelijk dank dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!