De ontmoetingsdag van 6 april 2014 “Wat zullen we nu beleven?”

Ontmoetingsdag van 6 april 2014

Wat zullen we nu beleven?!

 

Verslag van de negende SOS MIE&S Ontmoetingsdag op 6 april 2014

 

Op zondag 6 april 2014 waren zo’n honderd gezinsleden van SOS-families naar Eibergen gekomen om samen de negende ontmoetingsdag van SOS MIE&S te beleven in Hof van Eckberge . Vaders, moeders, verzorgers (bijv. opa’s en oma’s en ‘PGB-ers’), de kinderen met epilepsie en hun ‘brusjes’ van alle leeftijden vormden tezamen een bonte verzameling. Oude vriendschappen werden opnieuw bezegeld, nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en voor nieuwelingen brak het ijs al snel, zij voelden zich  ook ‘live’ al snel één met de rest van de internetfamilie. Het is iedere keer weer bijzonder om te ervaren hoe snel het ouderschap van een zorgenkind met epilepsie zorgt dat we ons allemaal voelen alsof we thuiskomen in een ‘warm nest’.

      

  Hernieuwde ontmoetingen en oude vriendschappen: Anne (3 jr) & Joni (4 jr) in 2004 en 10 jaar later Anne (13 jr) & Joni (14 jr)in 2014

 

Hof van Eckberge bleek een ideale locatie voor ons gezelschap. Deze goed aangepaste binnen- en buitenlocatie heeft behalve een binnenspeeltuin ook een buitenspeeltuin, dierenpark, zee-aquarium, een restaurant en is bovendien goed aangepast voor zowel rolstoelgebruikers als mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Behalve aangepaste speeltoestellen is er een snoezelruimte en kunnen minder-validen dankzij eenvoudige aanpassingen ‘gewoon’ deelnemen aan bijv. lasergamen en bowlen.  Voor ieder wat wilt dus, of je nu wel of niet een (ernstige) handicap hebt, een kleuter of tiener bent, voor iedereen was er volop te beleven.

         

We begonnen de dag met koffie, thee of fris met natuurlijk weer heerlijk gebak van onze favoriete bakker, meesterbakkerij Van Iersel uit Tilburg  die net als vele andere keren ook deze ontmoetingsdag geheel belangeloos rijkelijk voorzien heeft van allerlei lekkernijen. De ouders konden kennismaken en even bijpraten terwijl de meeste kinderen zich, al dan niet met hun begeleider/verzorger, meteen uit de voeten maakten om op ontdekkingstocht te gaan i Hof van Eckbergen: klimmen, klauteren, springen, schommelen, glijden en springen in de grote binnen- en buitenspeeltuin vol trampolines, hindernisbanen en ballenbakken; verwonderen, kijken en voelen naar de bonte verzameling vissen en zeebeesten in de zee-aquaria; ontspannen en genieten van de lichtjes, bubbels, muziek en geluiden op de waterbedden in de snoezelruimte; met je paps, mams of grote broer en zus op elkaar schieten met een laserpistool in een spannende lasergame; met het hele gezin een andere familie proberen te verslaan bij het bowlen. En dan buiten door het mini-dierenpark dat geen ‘kinderboerderij’ meer mag heten, met  wallaby’s, papegaaien,  wasbeertjes, stekelvarkens, ezels, nandoes en alpaca’s; zwerven door het doolhof en spetteren in de waterspeeltuin terwijl je gehandicapte broertje of zusje geniet op het springkussen of in de nestschommel.

   

Volop pret in de buitenspeeltuin: zowel de de brusjes, de gehandicapte kinderen, als de papa’s spelen vrolijk mee.

 

Dankzij onze hoofdsponsor Stichting Finn konden we alle gasten een heerlijke lunch aanbieden met warme soep en luxe broodjes en bovendien een frites- en pastadiner, drankjes, (Thijsfood BV leverde weer Slimpie siroop voor de kinderen), de kosten van de toegang en muntjes voor het lasergamen. En ook andere sponsors zoals het Nationaal Epilepsiefonds en Esschert Design droegen financieel of ‘in natura’ hun steentje bij, net als diverse particuliere sponsors. Zo was Budgetsnoezelen met een standje aanwezig waar men betaalbare snoezelspullen en aangepast speelgoed kon kopen en stelde bovendien kortingsbonnen ter beschikking en prijzen voor onze loterij, net als Pien & Polle aangepaste kleding.

     Suze heeft een lichtkussen gewonnen In de loterij  ;  Mira, het oudste SOS-kind, geniet van een van de jongste ;  Nino houdt van snoezelen.

 

Aan het einde van de dag gingen de gezinnen met een voldaan gevoel moe en tevreden naar huis en kregen alle kinderen een medaille en een snoepzak mee. Kortom: het was een bijzonder en zeer geslaagde dag waarvoor wij iedereen die er een bijdrage aan heeft geleverd, namens onze stichting en alle deelnemende gezinnen van harte bedanken.