De ontmoetingsdag van 9 november 2008 “We horen bij elkaar”

De ontmoetingsdag van 2008 is mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren, die hetzij in natura, hetzij financieel deze dag ondersteund hebben.

 

Verslag derde gezinsontmoetingsdag SOS MIE&S

9 november 2008

 

“We horen bij elkaar”

 

Op zondag 9 november was het dan eindelijk zover: voor de derde keer werd de jaarlijkse ontmoetingsdag voor forumleden en hun gezinnen georganiseerd. Ditmaal waren we te gast in de groene polder, in het Harbour Congres en Event Center in Zeewolde.

 

Veel leden en kinderen keken er reikhalzend naar uit. Kinderen die er al eerder bij waren, vroegen zich af wat er dit keer allemaal voor leuks te doen zou zijn. Ouders keken uit naar hernieuwde ontmoetingen met oude bekenden en naar eindelijk ‘live’ kennismaken met leden die je alleen maar van het pc-scherm ‘kent’. Voor andere leden was het de eerste keer en ook wel een beetje ‘eng’ en onwennig maar gelukkig breekt het ijs op zo’n dag snel genoeg.

 

De derde ontmoetingsdag was grootser van opzet dan de vorige twee en daarom werd de organisatie en uitvoering deels uit handen gegeven aan het NHTV Evenementenbureau. Studenten van de HBO opleiding vrijetijdsmanagement hebben hun uiterste best gedaan om voor ons een gevarieerd, uitdagend programma te verzorgen met voor ieder wat wils en ze hebben ons op 9 november uiterst gastvrij ontvangen.

 

Ruim 250 gasten hebben die dag genoten van een gevarieerd aanbod aan workshops en activiteiten. De kinderen (en sommige ouders) kwamen verkleed als elfjes, toveraars en tovervrouwen, kabouters, trollen en allerlei andere creaties. Ze werden prachtig geschminkt en ook ter plekke waren volop verkleedspullen. Creatievelingen en artistiekelingen konden spinnenwebben en andere kunstwerken knutselen en waren er workshops dansen en workshops muziek maken met percussie instrumenten. En als klapper een professionele workshop ballonvouwen! Voor wie van actie houdt, was er een fijn springkussen op het plein en waren er spectaculaire workshops om kennis te maken met de krijgskunst aikido. Even ‘chillen’ kon in de filmzaal waar voor div. leeftijden films draaiden.

 

Uiteraard was er ook met name gedacht aan onze bijzondere kinderen, waarvan er velen niet zonder meer aan alle activiteiten met hun broertjes en zusjes kunnen deelnemen. Speciaal voor hen was de Snoezelbus gekomen waarin ze in kleine groepjes heerlijk konden genieten van de sensaties en rustgevende prikkels van o.a. een waterbed, bellenbuizen, licht- en geluideffecten. Ook waren er voor kinderen en hun ouders workshops Saito-ritmiek, een speciale Japanse massagetechniek die gehandicapte kinderen kan helpen ontspannen en hun spierspanning te reguleren. In het restaurant konden de kinderen zich vermaken met speciaal aangepast speelgoed dat we van Barry Emons BV en Atelier Michael Koene speciaal voor deze dag mochten lenen.

 

De middag werd afgesloten met een fantastische musicalvoorstelling in een heuse theaterzaal, compleet met decor en lichteffecten. Kinderen van onze groep, zowel gehandicapte als niet-gehandicapte kinderen, vriendjes en vriendinnetjes en een aantal ouders hebben maandenlang gerepeteerd, geknutseld en georganiseerd om de musical ‘Het Oinkbeest’ op te voeren, waarin onder het toepasselijke thema ‘We horen bij elkaar’ gestalte werd gegeven aan de saamhorigheid van onze geweldige supportgroep.

 

Dankzij onze sponsors en vele vrijwilligers was deze dag wederom geheel verzorgd voor alle deelnemende gezinnen, met koffie, thee en gebak bij aankomst, drankjes en limonade, lekkers voor de kinderen, een lunchbuffet en een stamppotbuffet voor vertrek.

 

Het was een onvergetelijke ontmoetingsdag,
vrijwilligers, sponsors en studenten, bedankt!

 

 

We horen bij elkaar

Al regent het ook dat het giet
Al schijnt de zon soms dagen niet
Toch hebben wij dan geen verdriet

Want we horen

We horen bij elkaar

We horen bij elkaar

Al zijn de dagen koud en guur
We kruipen lekker bij het vuur
En zingen tot het nacht’lijk uur

Want we horen

We horen bij elkaar

We horen bij elkaar

Al komen wij van de blauwe maan
En kan je ons soms niet verstaan
Het zal vanzelf wel beter gaan
Want we horen

We horen bij elkaar

We horen bij elkaar

 

Ik hoor bij jou en jij bij mij
Jij en hij en zij en wij
Niemand is er gek of raar
Want we horen we horen bij elkaar

Want we horen

We horen bij elkaar

We horen bij elkaar

 

We horen bij elkaar

 

 

Tekst: Elly Nieman & Rikkert Zuiderveld

‘Het Oinkbeest’, 1977