Finnloop 2008

 FINNLOOP 2008

HONDERD EN DRIE mensen hebben zich 13 april 2008 in het zweet gewerkt tijdens de 5 & 10 kilometer loop van de Fortis Marathon in Rotterdam. Al deze mensen dragen Stichting Finn een warm hart toe en hebben gelopen voor verstandelijk gehandicapte kinderen met epilepsie.
De RTV Rijnmond en AD Loop is al jarenlang een bekend onderdeel van de Fortis Marathon Rotterdam. Voor iedere loper en loopster die de unieke sfeer in de Rotterdamse binnenstad wil beleven, maar geen hele marathon wil of kan lopen, biedt de RTV Rijnmond of AD Loop dé oplossing. Deze 5 / 10 kilometerloop volgt voor een deel het parcours van de marathon en de start en finish zijn eveneens op de Coolsingel.

Startpunt van de FinnLoop was wederom Dudok en vanaf daar verspreidde 103 FinnShirts zich over de stad. Wat een prachtig gezicht was dat. Er liepen kinderen van groep acht de 5 kilometer, 16 mensen van Rijks Jeugdinrichting “De Hartelborgt” (locatie kralingen) hebben voor de stichting gelopen. Er liepen beginners en oude rotten, ouders van de Hildegaert School, leden van de HealthCity. Het was een bijzondere mengelmoes van mensen die het goede doel, de Stichting Finn, steunen.

Ook diverse leden van het SOS MIE&S forum liepen mee voor dit goede doel, wat juist ons natuurlijk zo heel erg raakt. Eric Pontier van SOS-MIE&S werd zelfs door 75 collega’s gesponsord – hij liep de 10 km dan ook in 48 minuten!
 
 

 

En natuurlijk was het voor de leden van het SOS MIE&S forum die kwamen aanmoedigen ook een hele bijzondere dag. Enkele forumleden hebben zich nu echt voorgenomen het komend jaar hard te gaan trainen voor de Finnloop van 2009! We zullen zien wat daarvan terecht zal komen! 

Stichting Finn wil alle lopers bedanken voor hun initiatief om mee te lopen en zich in te zetten voor kinderen met ernstige epilepsie.

Het ingezamelde bedrag is:

€ 6.195,–