Reis rond de wereld op zondag 12 juni 2016 in Burgers Zoo Arnhem


SOS MIE&S houdt haar tiende ontmoetingsdag

‘Reis rond de wereld’

op zondag 12 juni 2016

in Burgers Zoo Arnhem


Wij zijn heel blij en trots alle ouders en kinderen van SOS MIE&S te kunnen uitnodigen voor onze tiende ontmoetingsdag, die we houden in de Koninklijke Burgers Zoo op zondag 12 juni 2016.

In overleg met Burgers Zoo is een speciaal arrangement uitgewerkt waarmee onze gehandicapte kinderen en kinderen met epilepsie kunnen genieten van de zintuigelijke ervaringen die dit fantastische dierenpark te bieden heeft. Dankzij een voor onze groep gereserveerde ontmoetingsruimte en een aangepaste verzorgingsplek in het park is dit mogelijk voor kinderen voor wie een dagje dierentuin gewoonlijk niet vanzelfsprekend is. Speciale gidsen van Burgers Zoo zullen onze gezinnen in kleine groepen rondleiden door Burgers Bush, Desert, Safari en Ocean om deze optimaal te kunnen  beleven.

De ouders van SOS MIE&S kunnen elkaar op deze dag ontmoeten, elkaar leren kennen en in een ontspannen sfeer bijpraten zonder dat ze deze dag zelf voortdurend hoeven te zorgen voor hun kind.

Dit maken wij mogelijk doordat de gezinnen voor hun zorgintensieve kind ook een vertrouwde en capabele extra verzorger/begeleider mee kunnen nemen voor wie wij ook het arrangement verzorgen. En door te zorgen voor alle voorzieningen die nodig zijn als je er een hele dag met een zorgintensief kind op uit bent. We zorgen bijvoorbeeld voor een tillift om je zware rolstoelgebonden meervoudig gehandicapt kind te kunnen verplaatsen en  voor een plek waar een grote knul van 16 jaar liggend een schone luier kan krijgen, iets wat onmogelijk is in een reguliere baby-verschoonruimte. We zorgen voor de mogelijkheid om dieet- en sondevoeding gekoeld te bewaren en te kunnen opwarmen. En voor voldoende privacy om je gehandicapte dochter met haar grote slab om als een baby eten te kunnen geven zonder dat andere bezoekers voortdurend naar haar staren en voor een gereserveerde ruimte waar een kind na een epilepsie aanval terecht kan om uit te rusten.

Voor de broertjes en zusjes heeft Burgers Zoo veel te bieden, zij kunnen deze dag in een ontspannen sfeer het park verkennen, genieten van de dieren en zich uitleven in de binnen- en buitenspeeltuin.

Wij bieden onze gezinnen een volledig verzorgd arrangement, met toegang, parkeermunt, koffietafel bij ontvangst, lunch en een afsluitende Afrikaanse ‘Braai’ waarmee we ons lustrum feestelijk afsluiten.

Zonder onze sponsors is een dag als deze niet mogelijk. Namens de ouders en kinderen van SOS MIE&S bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw sponsorbijdrage!