Samen eten is olie voor de vriendschap

“Samen eten is olie voor de vriendschap.”

   Onze SOS MIE&S-etentjes

De ouders van onze groep komen uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, uit Oost en West. En daarnaast hebben we meerdere leden uit Vlaanderen en enkelen uit andere landen binnen en buiten Europa.

Minimaal één keer per jaar organiseren we een grote ontmoetingsdag voor alle leden waarbij gezinnen uit alle windstreken aanwezig kunnen zijn. Maar ook op eigen initiatief ontmoeten leden van onze groep elkaar, soms bij elkaar thuis, soms gaan we met andere gezinnen een dagje weg, andere keren ontmoeten we elkaar bij bijeenkomsten voor ouders en speciale activiteiten en aangepaste vakanties voor onze kinderen.

Regelmatig neemt een ouder het initiatief om een gezellig etentje ‘in de buurt’ te organiseren, waarbij leden zich op het forum kunnen aansluiten. Dat heeft steeds weer heel wat voeten in de aarde, het vinden van een datum waarop iedereen kan. Drukke gezinnen hebben volle agenda’s en bijzondere kinderen hebben speciale noden als hun ouders een avondje weg willen. Prikken we uiteindelijk een datum, dan wordt die toch later vaak weer verschoven omdat er dingen tussen komen, meestal dingen die met onze kinderen te maken hebben zoals epilepsieaanvallen, ziekte, ziekenhuisbezoek of de oppas die afzegt. Oppas die voor een kind dat bijzondere zorg nodig heeft, niet zomaar even snel te vervangen is.

Op vrijdag 11 september was het eindelijk zover na heel wat geregel en veranderingen van datum en locatie: we zouden met 9 ouders uit eten gaan bij een barbecue restaurant in Vlaardingen, het werden er 7 omdat er bij 2 moeders helaas toch iets tussen kwam. Jammer, maar gelukkig werd het toch een heel gezellige avond. Voor herhaling vatbaar!

 

Barbecueën in Vlaardingen, 2009

  Een stuk of 6 tot 8 moeders en vaders gezellig bijeen, in een ontspannen sfeer, met als voornaamste gespreksonderwerp onvermijdelijk onze kinderen. Want dat is wat ons bindt, daarin vinden we bij elkaar herkenning en begrip. Alleen een ouder in hetzelfde schuitje heeft aan een half woord genoeg. En dat maakt het zo fijn om elkaar ook ‘live’ te leren kennen, daaruit ontstaan soms waardevolle vriendschappen.

 

Barbecueën in Vlaardingen, 2009

 

  Een blik in het verleden

In 2008 gingen 9 ouders gezellig met elkaar uit eten bij een Chinees restaurant in Rijswijk.
   

Chinees buffet in Rijswijk, 2008

 

Grootste Eet-Festijn

In 2007 kwamen we met een hele grote groep ouders naar Amersfoort om met z’n allen gezellig te gaan doe-het-zelf eten bij een wok-restaurant.

 

Maarliefst 30 moeders en 5 vaders gingen ‘wokken’ in Amersfoort, 2007

 

Het Begin

In 2006 al ontmoetten zowel vijf Noordelijke moeders (uit Friesland en Groningen) als acht ‘Sophia mom’s’ (Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam) elkaar aan tafel.

 

Het allereerste etentje: de ‘Sophia mom’s’ in Rotterdam 2006