Verslag kampeerweekend september 2008

 Verslag van een kampeer weekend met sos-mies forumleden.(september 2008) 

Na een oproepje op het forum wie zin hadden om mee te gaan kamperen hebben wij ons aangemeld om mee te doen, het leek ons erg leuk om zo enkele gezinnen te ontmoeten, en op ontspannen en ongedwongen manier elkaar een beetje te leren kennen, en wat ervaringen uit te wisselen.

Vrijdag:
Na een vrij vlotte inpak ‘smorgens en thuis nog even lekker geluncht te hebben, arriveerden we vrijdagmiddag rond twee uur op de camping.
We zetten de tent op, maar het ging net ietsje te vlot. Met het opspannen van de stokken schoot er eentje door het doek, maar met wat ducktape en lijm bleek hij later toch weer lekvrij te zijn.

Toen we klaar waren bedacht ik opeens dat ik het brood vergeten was. En na een toeristische route door Epe, waar nogal wat eenrichtingsverkeer is, vond ik toch nog onze speciale dieet broden.

Toen ik terug kwam heb ik kennis gemaakt met het eerste gezin die al op woensdag waren aangekomen. Zij hebben twee mcg kinderen, en ook de kinderen hebben we toen ontmoet, mijn zoontje Danny vond het heel leuk, en vooral het speciale speelgoed voor hun dat draaien kon was natuurlijk geweldig.

Toen snel wat gegeten, en daarna kwam al gauw het volgende gezin op de camping aan. En ook iemand van het gezin dat al eerder die week aangekomen was, maar op een ander veld kampeerde kwam even langs. Daar hebben we toen meteen maar een beetje geholpen met wat stokken vasthouden en toen gingen ook zij eten.
Later die avond heerlijk zitten kletsen en borrelen. En gek genoeg voelde het meteen heel vertrouwd allemaal. Ieder had gewoon zijn eigen drinken en evt een stoel mee, en er ontstond een heerlijk sfeertje.

Zaterdag:
De volgende morgen kwam het gezin van het andere veldje ook weer bij ons langs.
We hebben een beetje besproken wat we ‘savonds zouden doen, want eigenlijk was het wel leuk om te barbecue-en met zijn allen. En alweer was het heel makkelijk, gewoon ieder zijn eigen vlees en spul meenemen.
Dus gingen we om boodschappen.

Na de lunch hebben we met een ploeg een boswandeling gemaakt. Het was behoorlijk heuvelachtig, en viel niet mee met de wandelwagens en rolstoel allemaal overal doorheen te ploegen, vooral omdat het zo nat en modderig was, maar dat mocht de pret niet drukken en leverde vooral leuke foto’s op.
 

Toen we de camping weer op kwamen hebben we nog even uitgebreid de rolstoelbussen bekeken. Toch ook handig dat je daar dan wat ervaringen over kunt uitwisselen. Er waren dit weekend twee bussen mee, dus was het echt even vergelijken met elkaar. En het afwegen van bijvoorbeeld welke soort versnelling nu handig is.

Daarna was het tijd om te barbeque-en. Tenminste dat zou…
maar mijn vriend lag met griep in bed, en toen heb ik gekozen om gewoon eten te maken zodat hij dat gewoon bij de tent kon opeten, en ik heb later met Danny bij de rest ons bordje leeggegeten. En zo fladderde iedereen lekker zijn eigen weggetje langs.

                       

 

Tijdens de barbecue kwam er nog een gezin langs, zij hadden vanwege de regen toch maar gekozen voor een huisje op de camping met hun grote gezin, heel verstandig, maar helaas hebben we ze daarna vanwege de epilepsie en vanwege nog andere gezondheids klachten niet meer gezien. Het blijft een onzeker monster, dat ook op de camping gewoon toeslaat als je het juist zo graag even niet wilt.

 

Later die avond was mijn vriend wel weer een beetje opgeknapt en heeft toch nog gezellig even bij ons gezeten.
Ook toen was het weer bere gezellig, hele fijne discussies gevoerd, en ook gewoon er op los gebabbeld.

Zondag:
Die nacht is mijn vriend echt ziek geworden, had koorts en wilde heel graag naar huis, en dus waren wij de volgende morgen om half 12 alweer reisvaardig. Maar goed ook, want zodoende was onze tent mooi droog ingepakt. Maar helaas was daardoor ons weekend erg snel afgelopen.

Al met al was het een heerlijk weekendje weg, heel bijzonder hoe snel het gewoon word met mensen die je niet eens echt goed kent, de ongedwongen sfeer was heel prettig, kortom het was zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk volgend jaar weer een weekendje weg.